V mesecu januarju smo razpisali temo za sodelovanje učencev na šolskem Prešernovem natečaju. Področja sodelovanja so:

likovno, literarno,  glasbeno, gledališko, plesno, film – video…

Naslov teme: »PODNEBNE SPREMEMBE«

Sodelujoči: vsi učenci

Nagrade:   Podelili bomo privlačne nagrade

Učenci v izdelkih oz. stvaritvah na svoj  ter izviren način pripovedujejo, ustvarjajo in razmišljajo o podnebnih spremembah, o njihovih posledicah, kako živeti v svetu, ki se spreminja, kakšna je prihodnost našega planeta, kaj bi morali storiti, da bo življenje na zemlji varno, zdravo in brez hujših posledic za ljudi in živa bitja?…

Literarna in likovna dela ne smejo biti skupinsko delo, pri ostalih nalogah (ples, glasba, gledališče, film – video…) pa je skupinsko delo zaželeno.

Literarne naloge in likovna dela morajo biti oddana najkasneje do 3. februarja 2020, prav tako glasbeni prispevki, ki morajo biti posneti na zgoščenki oz. drugem nosilcu zvoka. Dela oz. izdelke učenci oddajo svojim razrednikom.

Člani komisije, gospa Valerija Vreča, gospa Metka Oberški, gospa Ljuba Tetičkovič, gospa Nina Žavcer in gospod Alen Krajnc, bodo pregledali oddane prispevke in si ogledali plesne in gledališke točke.

Dobitniki nagrad bodo razglašeni na kulturni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku. Učencem se podelijo ŠOLSKE PREŠERNOVE NAGRADE za šolsko leto 2019/2020. Vsi sodelujoči učenci prejmejo priznanje za sodelovanje.

 

Vabljeni k sodelovanju!